deveti letnik: 2005/2006 seminar iz pisanja o sodobni umetnosti: urnik / programski sodelavci
 

tečaj za kustose sodobne umetnosti: tečajnice / potovanja / programski sodelavci / razstava /

 
 
podpora

PROGRAMSKI SODELAVCI

MENTORJA

Alen Ožbolt
Rojen 1966 na Ptuju. Šolanje / Education: Akademija za likovno umetnost Zagreb in Ljubljana. 1984-1995 delal v skupini Veš slikar svoj dolg (VSSD) od / from 1996 dela samostojno realiziral številne raznovrstne projekte in razstave 'doma in po svetu', ter prejel različne umetniške štipendije (Fulbright, SCCA) in obiskal več "Artis in Residence" (StudioProgram, ArtsLink) programov. Objavil več "vizualnih esejev", krajših člankov in nekaj daljših teoretskih tekstov o različnih prostorih in pojavih umetnosti, l. 1997 pa je pripravil in izdal knjigo tekstov in vizualnih tekstov z naslovom Beseda slike (VSSD v besedi). Živi v Ljubljani / Lives in Ljubljana.

Nevenka Šivavec
Rojena 1963 v Celju. Diplomirala na Filozofski fakulteti v Ljubljani (primerjalna književnost in umetnostna zgodovina). Od 1989 zaposlena na Zavodu za kulturne prireditve Celje. Od Leta 1994 kustosinja Likovnega salona Celje. Leta 1998 prejela štipendijo ArtsLink - za študijsko izpopolnjevanje na The School of The Art Institute v Chicagu (Curatorial Studies). Od januarja 2003 je sourednica revije Likovne besede.

 

VODITELJICA PROGRAMA

Urška Jjurman (1973)
Umetnostna zgodovinarka in sociologinja kulture. doslej je sodelovala z galerijo Škuc (1995-97), Zavodom SCCA - Ljubljana (1999-2002, 2005/2006), Hexpo festivalom (2000), festivalom Break 2.2 (2003). Občasno objavlja tekste o sodobni umetnosti v tiskanih in elektronskih medijih. So-urednica revije za sodobno umetnost Platformascca (2000 -). trenutno sodeluje kot kustosinja s Centrom in galerijo P74 v Ljubljani.

 

KOORDINATOR PROGRAMA

Tevž Logar (1979)
Rojen v kranju. Studiral je umetnostno zgodovino an Filozofski fakulteti v Ljubljani, trenutno pa končuje dopisni študij umetnostne zgodovine in humanističnih študij na Open University v Londonu. Od leta 1999 je član ateljea CLOBB, v okviru katerega je sodeloval pri realizaciji različnih umetniških projektov na področju Slovenije. Od leta 2004 je sodelavec zavoda SCCA - Ljubljana, občasno pa sodeluje tudi z nekaterimi galerijami (Galerija in center P74 v Ljubljani, galerija Ghetto v Splitu, galerija PM v Zagrebu). Je tudi sodelavec šole Famul Stuart in sicer kot vodja festivala evropskih umetniških akademij. Občasno deluje tudi kot kustos, predavatelj in organizator raznih umetniških dogodkov (predavanja, simpoziji, pogovori,..). Občasno objavlja članke in strokovne tekste (Likovne besede, Praesens, Zarez). Živi in dela v Škofji Loki in Ljubljani.

 

SVETOVALKA ŠOLE

Barbara Borčić (1954) 
Umetnostna zgodovinarka in anglistka. Direktorica Zavoda za sodobno umetnost SCCA--Ljubljana. Umetniški vodja ljubljanske Galerije Škuc (1982--1985). Na področju sodobne umetnosti deluje kot kustosinja, publicistka, urednica in avtorica knjig s statusom samostojne ustvarjalke na področju kulture. Prejemnica priznanja Izidorja Cankarja (2005). Članica mednarodnega združenja umetnostnih kritikov AICA in mednarodnega združenja kustosov sodobne umetnosti IKT.