peti letnik: 2001/2002 serija predavanj: predavanja / pogovori / predavatelji
 

tečaj za kustose sodobne umetnosti: tečajniki/ce / potovanja / programski sodelavci / razstava / teksti tečajnikov /

 
podpora

TEČAJNIKI / TEČAJNICE

Dušan Dovč (1973)
Absolvent slovenskega jezika in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Od leta 1997 do leta 2002 je sodeloval z revijo za kulturo Emzin, leta 2003 delal na agenciji Pristop, leta 2004 pa se je spet vrnil v "varno" zavetje kulture in Zavoda SCCA-Ljubljana.

Jasna Jakšić (1976)
Diplomirala iz umetnostne zgodovine in italijanskega jezika in književnosti na Filozofski fakulteti v Zagrebu. Maja 2002 je sodelovala na razstavi GenArtv sklopu Tjedna kulture novih medijav Zagrebu; od junija do decembra 2002 je sodelovala kot kustosinja asistentka na razstavi sodobne kitajske umetnosti Zlatna žetva v Zagrebu; aprila 2003 je pripravila razstavo o postsocialistični "queer identiteti", ki je bila v Zagrebu kot del Queer festivala.

Jani Pirnat (1974)
Absolvent umetnostne zgodovine na ljubljanski Filozofski Fakulteti. Kot študent specializiran za postavljanje razstav in scen: Moderna galerija Ljubljana - U3 (2000), Ulf Rollof (1995), Gustav Gnamuš (2000), Fran Kraševec(1995); Festival Ljubljana Križanke - npr. Tango d'Amor(2001). Občasno zaposlen tudi kot vodič po razstavah in galerijah, (mdr. Leonardo da Vinci, 2000, Andy Warhol, 2001). Leta 2003 je kot kustos pripravil razstave Vesne Bukovec, Metke Zupanič in Lade Cerar v Galeriji P74 v Ljubljani. Istega leta je delal kot koodinator programov na Zavodu SCCA-Ljubljana.

Anton Starc (1972)
Diplomiral iz primerjalne književnosti in umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Med leti 1999 in 2001 sodeloval kot zunanji sodelavec kustodiata muzejske pedagogike Narodnega muzeja Slovenije. Trenutno poučuje zgodovino umetnosti na Srednji oblikovni šoli v Ljubljani.

Maša Tomadini (1970)
Diplomirala iz umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti v Vidmu (Italija). V obdobju 1993-96 je sodelovala pri različnih projektih filmskega zamejskega društva Kinoatelje Gorica. Od leta 1999 aktivno ustvarja svojo življensko alterpodobo v Ljubljani.

Jadranka Veljič (1957)
Po študiju angleškega in francoskega jezika na Filozofski fakulteti v Ljubljani poučevala angleščino. Zaposlena kot stevardesa pri Adrii Airways in ob delu vpisana na študij umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani.

Jaka Železnikar (1971)
Na Filozofski fakulteti v Ljubljani zaključuje študij splošnega jezikoslovja in južnoslovanskih jezikov. Sodeloval je pri znanstvenem projektu FIDA in bil prvi urednik Mladineon-line. Predvsem za Mladino redno piše o sodobni, zlasti spletni umetnosti. Kot avtor deluje večinoma znotraj polja spletne umetnosti, redno sodeluje na mednarodnih festivalih in razstavah sodobne umetnosti. Prizorišča vključujejo Moderno galerijo, Ljubljana in ICA - Institute of Contemporary Arts, London. Več let je opravljal delo selektorja za spletno umetnost na festivalu Break21.
http://www.jaka.org