šesti letnik: 2002/2003 serija predavanj: predavanja / pogovori / predavatelji
 

tečaj za kustose sodobne umetnosti: tečajniki/ce / potovanja / progamski sodelavci / razstava / tekst mentorjev

 
podpora

PROGRAMSKI SODELAVCI

MENTORJA

Gregor Podnar
Leta 1997 je diplomiral iz umetnostne zgodovine, kulturne antropologije in zgodovine na univerzi v Kölnu. Od leta 1993 pripravlja mednarodne razstavne projekte sodobne umetnosti. Od leta 1996 je umetniški vodja Galerije Škuc (prvo leto skupaj z Alenko Pirman). Je član uredniških odborov zbirke Žepna (Zavod SCCA-Ljubljana in Založba /*cf.) in časopisa Moderne galerije M'ars. Leta 2000 je bil kustos U3- 3. trienale sodobne slovenske umetnosti.

Miran Mohar

 

VODITELJICA PROGRAMA

Saša Glavan (1971)
Je študirala umetnostno zgodovino na ljubljanski Filozofski Fakulteti. V letih 1995 - 1997 je sodelovala pri organiziranju, koncipiranju in izvedbi pedagoških delavnic v Moderni galeriji v Ljubljani. V letih 1996 in 1997 je sodelovala pri razstavno-raziskovalnem projektu Ivan Grohar - Bodočnost mora biti lepša v Narodni galeriji in Mestnem muzeju v Ljubljani. Leta 1997 je delovala kot projektna sodelovka umetniškega vodje v Galeriji Škuc v Ljubljani. Od leta 1997 deluje v okviru Sorosovega centra za sodobne umetnosti - Ljubljana, od leta 2000 je asistentka direktorice novega SCCA, Zavoda za sodobno umetnost-Ljubljana.
Objavlja tekste o sodobni umetnosti (katalogi Galerije Škuc, kulturnega centra Metelkova Mesto, strokovne revije M'ars, FlashArt, dnevno časopisje Delo, Večer,...) in deluje kot kustosinja (This is your shadow on my wall, ARTilerija Kluže 1999, Onufri - 2. Mednarodna razstava sodobne umetnosti v Narodni galeriji v Tirani,...).

 

SVETOVALKA ŠOLE

Barbara Borčić (1954) 
Umetnostna zgodovinarka in anglistka. Direktorica Zavoda za sodobno umetnost SCCA--Ljubljana. Umetniški vodja ljubljanske Galerije Škuc (1982--1985). Na področju sodobne umetnosti deluje kot kustosinja, publicistka, urednica in avtorica knjig s statusom samostojne ustvarjalke na področju kulture. Prejemnica priznanja Izidorja Cankarja (2005). Članica mednarodnega združenja umetnostnih kritikov AICA in mednarodnega združenja kustosov sodobne umetnosti IKT.