šesti letnik: 2002/2003 serija predavanj: predavanja / pogovori / predavatelji
 

tečaj za kustose sodobne umetnosti: tečajniki/ce / potovanja / progamski sodelavci / razstava / tekst mentorjev

 
podpora

TEČAJNIKI / TEČAJNICE

Mara Ambrožič (1981)
Obiskuje četrti letnik Akademije lepih umetnosti v Benetkah, smer dekoracija - projektiranje in izoblikovanje razstav. Od leta 2001 je sodelovala pri realizaciji večih umetniških projektov v Italiji, Grčiji in Sloveniji. Od leta 2001 deluje v okviru skupine Passaporta. Živi in dela v Kopru in Benetkah.

Nina Gregorič (1979)
Je diplomantka Srednje glasbene in baletne šole v Ljubljani, smer klasični balet. Na Filozofski fakulteti v Ljubljani je končala dvopredmetni študij sociologije kulture in je absolventka umetnostne zgodovine.

Tolja Kanduč (1977)
Absolvent umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani.

Tomaž Kučer (1969)
Absolvent umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Trenutno dela v Moderni galeriji v Ljubljani.

Marko Pak (1971)
Organizator kulturnega življenja in študent organizacijskih ved. Je kipar, slikar, organizator likovnih razstav, recenzent in kustos. Občasno objavlja tekste o likovni umetnosti v revijah in časnikih.
Od leta 1998 je sodeloval pri več kot stotih razstavnih projektih. Med drugim je bil soavtor (skupaj z dr. Marino Gržinić) likovne postavitve razstav Zadnja futuristična razstava Kazimira Maleviča in Mednarodna razstava moderne umetnosti( Armory Show) v okviru projekta Rekonstruirana fikcija (galerija Media Nox, Maribor, 2001), kustos razstave Fotografija sodobnega hrvaškega umetnika Svena Stilinovića (galerija Media Nox, Maribor, 2003), ter avtor izbora del in likovne postavitve retrospektivne razstave Alegorija/Allegro non Troppo sodobnega izraelskega fotografa Boaza Tala (galerija Media Nox in Fotogalerija Stolp, Maribor, 2003). Od leta 2000 sodeluje z Mladinskim kulturnim centrom Maribor, kjer vodi galerijo Media Nox. Sodeloval je na večih skupinskih razstavah.

Luka Sinković (1977)
Diplomiral na Akademiji lepih umetnosti v Benetkah - v razredu prof. Gaetana Mainentia. Razstavljal na večih samostojnih in skupinskih razstavah na Hrvaškem in v Italiji. Od leta 2001 sodeluje z Mestno galerijo Labin pri likovni in tehnični postavitvi razstav ter oblikovanju katalogov.